Zoekt u een balkonhekwerk? Houdt rekening met deze regels!

Voor het plaatsen van  een hekwerk gelden bepaalde eisen. Dit is natuurlijk logisch aangezien er bij een verkeerd geplaatste balustrade valgevaar kan ontstaan. Met name kinderen zijn vatbaar voor dit valgevaar omdat zij de gevaren van de hoogte nog niet goed in kunnen schatten. Een voorbeeld van een dergelijke balustrade is een Balkonhekwerk. Een Balkonhekwerk besteld u eenvoudig en goedkoop bij de specialisten van De Wit Hekwerken. Deze professional heeft al 30 jaar ervaring in het vak en al meer dan 15.000 klanten geholpen met het plaatsen van het hekwerk. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de regels die gelden omtrent het plaatsen van een hekwerk. 

Hoogte van het hekwerk

Niet bij elke hoogte ontstaat er valgevaar en het gevaar is ook niet op elke hoogte even groot. Daarom zijn er diverse regels vastgesteld voor het plaatsen van een hekwerk bij bepaalde hoogten. De regels kunt u vinden in het bouwbesluit balustrade maar wij zullen ze voor u op een rij zetten.

Een hoogte van niet meer dan 1 meter: Een hekwerk is niet nodig

Een hoogte van tussen de 1 en 13 meter: Een afscheiding van minimaal 1 meter hoogte is vereist.

Een hoogte van meer dan 13 meter: De balustrade moet minimaal 1,2 meter hoog zijn.

Er gelden speciale regels bij het plaatsen van een hekwerk bij een ruimte met een zogeheten bijeenkomstfunctie. Het hekwerk mag in dit geval verlaagd worden tot een hoogte van minimaal 0,7 meter bij een hoogte van tussen de 1 en 13 meter.

Opstapmogelijkheden

Het hekwerk mag geen opstapmogelijkheden bevatten. U moet er waarschijnlijk niet aan denken dat uw kinderen proberen over het balkon heen te klauteren door middel van een opstapje. Er is dus ook wettelijk vastgelegd dat er geen opstapmogelijkheid mag zijn tussen de 20 en 70 centimeter vanaf de vloer.