Winst met uitbesteden

De bouwsector is een vervelende sector om ondernemer in te zijn, want in deze sector zijn er meer regels dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben niet veel aan deze regels, maar hebben er eerder hinder van omdat de meeste regels alleen maar wat opleggen maar niets opleveren. Regels zijn daarom meer beperkend dan nuttig voor de bedrijfsvoering van een onderneming. Hoe minder regels er zijn hoe beter dat dus is.

Naast de normale wetgeving zijn de bedrijven verplicht om zich aan de afspraken te houden die gemaakt zijn in de CAO. De CAO-bouw is een CAO met meer regels dan de meeste andere CAO’s waardoor het ingewikkelder is om in deze CAO te werken. Een deel van de CAO is beperkend voor de bedrijfsvoering van ondernemingen dan nuttig en zouden er daarom niet moeten zijn. De vele regels maken het de ondernemer alleen maar moeilijker en zouden daarom moeten worden verminderd.

Om het als ondernemer wat makkelijker te maken, kun je dingen waar je zelf niet veel vanaf weet en dingen die je veel tijd kosten beter uitbesteden aan een partij die daar beter in is. De administratie, juridische zaken en alle zaken die met het personeel hebben te maken kunnen worden uitbesteed aan mensen die deze werkzaamheden efficiënter kunnen doen dan de ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan uitbesteden aan een administratiekantoor of aan een consultant HRM.

Een goede afweging in dingen die je wel en niet wil uitbesteden, zorgt ervoor dat je enerzijds geld op je bedrijfsvoering bespaard en anderzijds tijd bespaard die je dan in andere dingen kan steken. De enige keer dat je daar geld aan kwijt bent is tijdens het zoeken van een goede partner waar je aan kan uitbesteden. Als je iemand hebt gevonden die de werkzaamheden kan overnemen heb je daar de rest van de tijd profijt van.