Wel of geen broers en zussen van elkaar?

Twijfels en veel onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na bij mensen. Caroline Tensen helpt in het programma DNA Onbekend familieleden voor een en altijd duidelijkheid te geven in een leven vol onduidelijkheden. De stap naar een DNA-onderzoek is is gemakkelijker geworden nu het online kan. Familieleden met twijfels kunnen gemakkelijk een test bestellen op het internet. Zo is het testen of je broer daadwerkelijk je broer is met een volle broer-zus DNA test binnen 7 dagen uitgevoerd.

Hoe werkt een thuis DNA-test?

Een thuis DNA-test gaat in 3 stappen:

  1. Je besteld een DNA-test kit (je krijgt deze thuis gestuurd met de post)
  2. Je neemt een DNA speeksel monster (Je neemt een speeksel monster en stuurt deze retour naar het laboratorium)
  3. Je ontvangt het resultaat per post of per-mail.

Een eenvoudige procedure die iedereen kan. De DNA-testen kunnen ook als bewijs gebruikt worden voor rechtszaken wel dienen de DNA monster dan op een rechtsgeldige manier onderzocht te worden. Waarom is dit nodig? In kader van eventueel scheidingszaken enzovoorts. De uitslagen die een test brengt kunnen een heleboel commotie met zich meebrengen bijvoorbeeld een naaste blijkt geen familie te zijn. Daarom is het wel verstandig om goed na te denken voordat men een test uit laat voeren.

De meest voorkomende testen zijn de vaderschapstest, moederschapstest en de volle broer-zus test. DNA-onderzoek wordt alleen maar geavanceerder en er zullen nog veel meer soorten onderzoeken volgen.