Wat verdien ik aan een sloopauto?

Een sloopauto kan met geen mogelijkheid de weg op. Wellicht dat je met je auto nog kan rijden, maar het is levensgevaarlijk. Remmen kunnen stuk zijn, het stuur kan niet meer werken, banden kunnen beschadigd zijn etc. Je kunt, als je staande wordt gehouden door de politie, forse bekeuringen krijgen. Want in vrijwel alle gevallen hebben sloopauto’s geen APK. Gelukkig gaan maar weinig mensen de weg op met hun sloopauto.

Het is mogelijk om je sloopauto te laten ophalen door een autosloopbedrijf. Je krijgt dan een bedrag voor je sloopauto en ook ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs is belangrijk, want zo betaal je geen wegenbelasting meer en als iemand toch nog met je auto de weg op gaat ontvang niet jij maar degene die in de auto zit de boete. Het is belangrijk om ook je autoverzekering tijdig op te zeggen, want anders betaal je immers onnodig premie.

De vraag: wat verdien ik aan een sloopauto is makkelijk te beantwoorden: in veel gevallen niet zo veel. Wellicht enkele honderden euro’s, maar dan heb je geluk. Het ligt uiteraard ook aan het type auto. Als jij een Porsche naar de sloop brengt, dan heb je te maken met een auto dat mogelijk nog waardevolle onderdelen bevat. In zo’n geval kun je nog best wat verdienen aan je sloopauto, maar jaarlijks worden er maar een handvol Porsches naar de sloop gebracht. Rijk moet je je dus niet rekenen. Je kan meer verdienen als je een schadeauto naar het autokerkhof of autodemontage bedrijf brengt.