Wat is mijn auto nog waard als ik hem verkoop?

Wil je je auto verkopen omdat je een andere wilt kopen of omdat je geen auto meer wilt of kunt houden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt je auto inruilen als je een andere wilt kopen, of je kunt je auto aan een handelaar in tweedehands auto’s verkopen. Een derde mogelijkheid is om je auto online te koop aan te bieden. De auto waardebepaling is daarbij natuurlijk erg belangrijk want zo weet je hoeveel je ongeveer zult krijgen voor je auto. Je kunt online de waarde van je auto laten bepalen door foto’s te sturen naar autohandelaren.

De auto waardebepaling aan de hand van informatie en foto’s

De auto waardebepaling vindt meestal plaats aan de hand van foto’s en door de eigenaar gegeven informatie over e status van de auto. Daarnaast checkt een autohandelaar de online beschikbare informatie over de auto aan de hand van het kenteken van de auto. Deze informatie samen bepaalt wat de auto nog waard is en dat is het bedrag dat aan de nieuwe eigenaar zal worden geboden voor zijn auto.

Bijna alle auto’s hebben nog waarde voor handelaren

Ook als je auto al wat ouder is en ook als hij bij voorbeeld niet meer door de keuring komt, heeft hij nog waarde. De onderdelen kunnen immers worden gedemonteerd en verkocht op de tweedehands markt. Hier is veel vraag naar en daarom zijn autohandelaren vaak bereid om toch nog een leuke prijs voor je afgedankte auto te geven. De handel in tweedehands auto onderdelen online is een zeer bloeiende business.