Wat is de invloed van online beoordelingen?

Wil je jouw website optimaliseren voor zoekmachines als Google door middel van linkbuilding, dan is het eerste wat je in orde moet hebben de techniek en de inhoud van jouw website. Dit is echter op een gegeven moment ook wel klaar, waardoor je actief op zoek kan gaan naar online kansen om jouw naamsbekendheid te vergroten. Een goede online autoriteit hebben draagt ook bij aan de waardering die Google aan jouw website geeft, wat uiteindelijk weer zorgt voor hogere rankings en meer bezoekers. Een nieuwe trend die steeds meer aan invloed wint, is de opkomst van de online reviews. Wat is eigenlijk de invloed van online beoordelingen op jouw ranking in Google?

Dus wat is nou de precieze invloed?

Het is lastig om te bepalen wat nou de precieze invloed van reviews is op jouw ranking in Google, net als met alle andere ranking factors. Wel staat het vast dat het een steeds grotere rol gaat spelen. En dat is ergens ook wel logisch. Het is namelijk een perfect middel om te bepalen hoe er over een bepaalde partij wordt gedacht. Een review biedt Google niet alleen een score, maar geeft de zoekmachine ook vaak extra context over de partij in kwestie. Eigenlijk zou je het daardoor kunnen zien als een soort natuurlijke opvolger van alle blogs.

Maar hoe kan ik hier invloed op uitoefenen?

Het nadeel van deze ontwikkeling is dat je hier zelf een minimale invloed op hebt en echt afhankelijk bent van derden. Je kunt niet meer doen dan (oud-)klanten aansporen om een (positieve) review achter te laten. Toch zijn er wel diverse andere tactieken waarmee jij autoriteit in Google kunt creƫren. Een partij die je hierin bij kan staan, is SAM Online Marketing. Lees direct verder over de linkbuilding diensten van dit online marketing bureau.