Wat is de beste virusscanner uit 2017?

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om informatie te verkrijgen of programma’s te downloaden op uw pc, MAC, Android, iPhone of iPad. Hierdoor is het ook veel gemakkelijker voor hackers of virussen om binnen te dringen in uw apparaat. Dit is de reden dat vele personen er nu voor kiezen om een antivirusscanner te downloaden. We zullen in dit artikel kijken waarom een virusscanner zo belangrijk is.

Beschermen van bestanden

Er zijn verschillende soorten computer virussen. De ergste virussen verwijderen documenten uit uw bestand. Sommigen beschadigen zelf de hele software van uw computer, met als gevolg dat u alles kwijtraakt en de computer in het ergse geval ook niet meer werkt. Een virusscanner herkent (de meeste) virussen aan de hand van een blacklist en verwijderd die dan ook direct van uw computer.

Tegenhouden van hackers

Soms krijgt u een bestand toegestuurd, dat van een betrouwbare contact lijkt te komen. Door erop te klikken verschaft u hackers toegang tot uw pc. Soms wordt ook uw wachtwoord gehacked. De virusscanner herkent zulke mails en blokkeert ze.

Tegengaan van pfishing

U krijgt soms een mail waarin u uw bankgegevens zou moeten invullen, omdat men bezig is met het updaten van uw informatie bij de bank. Een virusscanner herkent deze mails en geeft u ook direct een melding dat het document, dat u met invullen en opsturen, niet van betrouwbare bron afkomstig is.

Tot slot

De beste virusscanner voor 2018 zorgt ervoor dat uw informatie niet op straat komt te liggen, dat uw documenten en zelf uw computer beschermd worden en dat u geen informatie doorstuurt aan derden, die misbruik van de informatie zouden maken. Het is wel belangrijk om de scanner regelmatig te updaten, zodat u beschermd blijft.