Wat houd VvE precies in?

Beschikt u niet over de know how of tijd om uw vereniging eenvoudig en zorgvuldig te beheren? Of komt u tijd tekort om de werkzaamheden aandachtig in te vullen? Dan is dit het bedrijf dé organisatie waar u naar op zoek bent. Hun organisatie beschikt over de know how en experience welke u nodig hebt om uw VvE beheer in Nieuwegein gemakkelijk en zorgeloos te beheren. Geef uw VvE beheer Nieuwegein uit handen en zie welke voordelen dit u biedt.

Wat is een VvE

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) is in Nederland een vereniging van de eigenaren van de appartementsrechten van de woningen die tot een appartementencomplex behoren. De VvE zorgt voor het regelen van het onderhoud van het appartementsgebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren.

In België is dat de Vereniging van Mede-eigenaars (VME).

De regels die aan de wijze van functioneren van een VvE in Nederland of een Vereniging van Mede-eigenaars in België worden gesteld (statuten, bestuur, ledenvergadering en dergelijke), zijn gelijk aan die van een vereniging in het algemeen, met enkele bijzondere aanvullingen.

Wel vertrekken beide landen van verschillende premissen. In Nederland is in essentie het gebouw het gezamenlijk eigendom van alle eigenaars, bestuurd door een VvE. In België wordt enkel het beheer en behoud (maar niet het beschikkingsrecht) toevertrouwd aan een VME.

Wilt u meer informatie over VvE beheer in Arnhem?