Wat gebeurt er als je Facebook is gehackt

Hacken: het is iets wat veelvuldig voorkomt en waar iedereen vroeg of laat helaas wel eens mee te maken krijgt. Maar wat is hacken nu eigenlijk precies? Wanneer je wordt gehackt, dringt er iemand zonder toestemming een computernetwerk binnen door de beveiliging te kraken.

Facebook gehackt, er zijn drie vormen

Op Facebook kun je op verschillende manieren in aanraking komen met hacken. Als eerste: wordt je eigen account op Facebook gehackt? Deze manier van hacken herken je bijvoorbeeld wanneer er vanuit jouw account aankopen worden gedaan in apps. Ook kan er uit naam van jouw account spam worden verzonden. Als tweede: het account van een vriend is gehackt. Dit kun je herkennen, wanneer je uit naam van een Facebook vriend spam ontvangt. Ook kan het zijn dat je uit naam van je Facebook vriend om geld wordt gevraagd. Wellicht overbodig om te zeggen, maar trap hier nooit in. Als derde kan het ook nog zijn dat je vermoedt dat een Facebook pagina die jij beheert wordt gehackt.

Geef hackers geen kans

Het mag duidelijk zijn, dat het bijzonder vervelend is als je met hacken te maken krijgt. Iemand anders doet zich voor als jou en dit kan en mag nooit de bedoeling zijn. Heb je het vermoeden dat je bent gehackt, maak hier dan zo spoedig mogelijk melding van. Uiteraard doet Facebook zijn uiterste best om hackers geen kans te geven binnen te dringen. De andere kant verhaal is echter dat hackers altijd zullen blijven zoeken naar een manier om wel binnen te dringen. Reden te meer om alert te blijven.