Wat er verandert als je emigreert

Er staan veel huizen te koop in Spanje. Het is dan ook niet gek dat veel mensen naar deze populaire vakantiebestemming willen emigreren. Het klimaat is veel lekkerder dan in Nederland en je hebt het gevoel alsof je permanent op vakantie bent. Hoe heerlijk is dat? Wanneer je ervoor kiest om naar Spanje te verhuizen zijn er een aantal factoren in je leven die zullen veranderen. Een aantal van deze factoren zet ik in dit artikel voor je op een rijtje.

 

Een eerste verandering die veel mensen ervaren is dat zij relaxter zijn gaan leven. Spanje heeft een rustgevende invloed op je gesteldheid en je merkt dan ook gelijk dat je rustiger wordt. In Spanje ervaren ze veel minder stress en druk en doet iedereen het lekker rustig aan. Deze levensstijl neem je vaak geleidelijk over.

 

Een tweede verandering is dat je meer talen zult leren. Wanneer je er net woont zal je waarschijnlijk vooral Engels spreken. Spaans is nog best een lastige taal om te leren spreken en begrijpen. Wanneer je eenmaal bezig bent met het leren van deze taal gaat de rest vrij gemakkelijk. Omdat in Spanje bijna iedere taal wel gesproken wordt, zal je ook veel meekrijgen van andere talen als Frans, Duits en Scandinavisch. Na een tijdje zal je waarschijnlijk merken dat je zelfs in andere talen gaat denken!

 

Een derde verandering is dat je met een andere blik naar je thuisland kijkt. Wanneer je net bent geëmigreerd vergelijk je van alles met hoe het bij jou thuis gaat. Sommige dingen zullen beter zijn in je nieuwe omgeving, maar er zullen ook dingen zijn van thuis die je gaat missen! Bijvoorbeeld de lekkere Nederlandse kaas, of de knusse sfeer die er in het land heerst rond de feestdagen.

 

Klinken deze dingen jou als muziek in de oren? Of durf je het nog niet aan om zo’n grote stap te zetten? In dit laatste geval kun je ook een vakantiehuis Spanje kopen. Wanneer dit goed bevalt kun je er altijd nog voor kiezen om ernaartoe te verhuizen.