Voorkomen is beter dan behandelen

Het is natuurlijk van groot belang om je gebit zo goed mogelijk te verzorgen en beschermen. Zo voorkom je dat je mankementen aan je gebit hebt wanneer je bij de tandarts aankomt en hoef je dus uiteindelijk ook minder vaak bij de tandarts te komen. Dit bespaart je natuurlijk ook weer geld. Het is misschien niet altijd mogelijk om alle mankementen in je gebit te voorkomen. Natuurlijk valt het wel zoveel mogelijk te beperken zodat jij niet heel vaak in een tandartsstoel hoeft te belanden om een kies te laten trekken of te laten vullen.

 

Wanneer je jouw gebit niet heel goed verzorgt, heb je dus een aanzienlijke kans op gaatjes in je tanden en kiezen en daarnaast andere aandoeningen aan je gebit. Wanneer je een goed verzorgd gebit hebt, heb je ook een stuk minder kans op gaatjes en alle andere mogelijke kwalen aan je gebit. Daarnaast is ook een mooie bijkomstigheid dat je veel minder vaak naar de tandarts hoeft te gaan voor het kies trekken door de tandarts.

 

Wanneer je er dan toch aan moet geloven en een tand of kies moet laten trekken is hier helaas niks anders aan te doen. Na het trekken van je tand of kies moet er om het gat te vullen een implantaat in gezet worden. Zonder zo’n implantaat zit er een gapend gat in je gebit en qua uitstraling wil je dit hoogstwaarschijnlijk niet. Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om een implantaat voor een tand of kies te zetten. Dat is natuurlijk flink jammer voor sommige mensen, in dit geval zul je toch moeten leven met het gat in je gebit.

 

Kies er daarom altijd voor om je gebit uit voorzorg zo goed mogelijk te onderhouden zodat je mooi de dans ontspringt wanneer het gaat om het laten trekken van tanden of kiezen. Als resultaat zul jij beloond worden met minder bezoeken aan de tandarts, orthodontist of endodontoloog. Een gezonde mond betekent over het algemeen een grotere lach op je gezicht.