Vitaminen, waarom moeten wij ze hebben?

Je kunt denken, het zal allemaal wel meevallen. Maar vitaminen zijn iets wat iedereen nodig heeft. Jij, ik, kinderen, ouderen. Het is voor iedere leeftijdsgroep en zelfs ieder persoon natuurlijk een ander verhaal omdat we ze in andere hoeveelheden nodig hebben. Maar iedereen heeft ze wel genoeg nodig. Het kan per persoon nog verschillen omdat sommige mensen vitaminen heel snel opnemen, terwijl anderen dat niet doen. Als je onverklaarbare klachten hebt die vrij vaag zijn, kan het zijn dat jij een van de vele mensen bent die hun vitaminen niet zo snel opneemt.

Bijvoorbeeld vitamine D is een belangrijke vitamine. Als je deze namelijk niet zo snel opneemt heb je waarschijnlijk een tekort. Vitamine D is maar in een bepaald aantal producten te vinden. Ten eerste in boter en margarine. Het is niet natuurlijk dat het hier inzit, maar hier aan toegevoegd. Maar dit eet je ook niet met de kilo’s naar binnen. Als je alleen je brood smeert met een dun laagje boter, kom je niet aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Ten tweede zit het in vis. Dit is wel een natuurlijke vorm van vitamine D. Helaas zijn er veel mensen die niet houden van vis of het bijna niet eten. Dan sta je dus al bijna garant voor een vitamine tekort.

Tenzij je geweldig veel in de zon komt. De zon is namelijk de grootste bron van vitamine D. Maar vaak kom je niet genoeg buiten om de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Zeker in Nederland is het niet altijd zonnig! Gelukkig is er altijd nog de optie om vitaminesupplementen te proberen. Dit kan je namelijk van je vage klachten af helpen. Bijvoorbeeld mercola of dr mercola. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd merk en zal dus een bepaalde kwaliteit garanderen.  En je kunt het net zo goed proberen, want het is bijna onmogelijk om teveel binnen te krijgen.