Verschillende soorten pruiken

De definitie van pruik is:” een kunstmatige bedekking het hoofd dat bestaat uit een doorweven netwerk van haar. Er zijn mannen en vrouwen pruiken. Sommige pruiken bestaan uit nep (synthetisch haar) maar er zijn ook pruiken van echt haar. Pruiken kunnen een deel bedekken van het hoofs als aanvulling. Maar ze kunnen ook dienen als gehele bedekking van de hoofdhuid. Pruiken worden op verschillende manieren vervaardigd handgeknoopt of machinaal. Er zijn heel veel verschillende pruiken die op veel verschillende manieren worden gemaakt of gedragen.

Soorten pruiken:

In de volksmond kennen we deze pruiken als haarstukjes of toupetten. Deze worden vaak op maat ontworpen omdat per persoon verschilt waar de aanvulling op het hoofd nodig is. Deze haar stukjes worden met elastiek of speldjes bevestigd.

Daarnaast zijn er pruiken die zorgen voor een volledige bedekking van het hoofd. De pruiken hebben een volledig gesloten basis. Vaak zijn deze handgeknoopt op een elastische basis zodat deze gemakkelijk over de hoofdhuid getrokken kan worden.

Er zijn onbegrensde mogelijkheden op het gebied van pruiken. Pruiken gaan ook mee met de mode trends. De reden om een pruik te dragen verschilt per persoon dun haar of misschien wel kaal worden. Maar het is ook niet van belang om het te weten aangezien een mooie pruik door niemand wordt opgemerkt.