Verplichting onderhoud rolpoorten

Wettelijke verplichting voor onderhoud aan rolpoorten

De Europese en Arbo wetgeving hebben het onderhoud aan rolpoorten verplicht voor alle firma’s. Het is voor een firma wettelijk verplicht om jaarlijks rolpoorten te laten onderhouden en keuren door een VCA gecertificeerde technieker. Een VCA-gecertificeerde technieker is opgeleid om onderhoud en keuringen op een veilige manier uit te voeren. Tevens zijn de techniekers op de hoogte van de wettelijke eisen waaraan een rolpoort moet voldoen

Verplichting onderhoud rolpoorten

Om de veiligheid van personeel en goederen te waarborgen hebben de Europese en Arbo wetgeving de EN 13241-1 norm ingesteld. Een rolpoort moet jaarlijks worden gecontroleerd of deze nog voldoet aan deze vastgestelde norm. Onze VCA-gecertificeerde technieker gaan uw rolpoorten keuren op basis van een checklist. De poorten moeten voldoen aan de punten op de checklist om goed gekeurd te worden. Indien dit niet het geval is, gaan onze techniekers in overleg met u de rolpoort onderhouden/herstellen zodat deze wel voldoet aan de wettelijke eisen.

Door het intensief gebruiken van de poorten kan er slijtage ontstaan aan onderdelen waardoor de rolpoort niet meer naar behoren functioneert en niet meer veilig is. De techniekers van ROMASS Business gaan de onderdelen herstellen zodat deze wel voldoen aan de wettelijke eisen.

Voordelen van onderhoud

Naast de wettelijke verplichting van het jaarlijks onderhouden en keuren van rolpoorten, levert het ook een aantal voordelen voor u op. Door jaarlijks onderhoud wordt ervoor gezorgd dat de poorten in topconditie verkeren. Hierdoor wordt de kans op een eventuele storing verkleind en wordt de levensduur verlengd. Doordat u uw rolpoorten jaarlijks laat onderhouden heeft u ook een beter inzicht in de kosten van de rolpoorten

In welke regio’s is ROMASS Business actief?

ROMASS Business beschikt over een uitgebreid netwerk van onderhoudstechniekers. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn wij werkzaam in heel Belgiƫ. Het maakt voor onze techniekers niet uit of u nu een onderhoudsbeurt wilt in Brugge, Antwerpen, Geel, Ukkel of Leuven. Een van onze techniekers komt zo spoedig mogelijk uw kant op om onderhoud aan uw rolpoort uit te voeren.

Voor meer informatie over onze diensten, kunt u terecht op onze website.