Ventilatieroosters versus ventilatierooster in glas

Niets is zo belangrijk als de kwaliteit van lucht. Hoe verser de lucht in een woon- of werkruimte, des te beter zijn de gezondheid en de algehele prestaties. Eveneens belangrijk is hierbij de vochthuishouding. Te veel vocht in een ruimte is niet goed, te weinig echter evenmin. Een droge lucht zorgt dat je je duf voelt en hoofdpijn krijgt. Te vochtig zocht voor verkoudheden en vatbaarheid voor ziektes. Het is dus belangrijk beide factoren goed in balans te brengen voor een goed evenwicht en een gezonde ruimte.

Hoewel het een goede optie is, is het niet voldoende om af en toe een raam open te zetten. Er is een daadwerkelijke ventilatie nodig voor het gewenste resultaat. Hiervoor dien je 24 uur per dag te ventileren. Zo kun je geuren, vocht en schadelijke stoffen afvoeren en voorkom je schimmelvorming of klachten door allergische reacties. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor luchttoevoerroosters, of ventilatieroosters. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor het ventilatierooster in glas. Ventilatieroosters vind je dus niet enkel meer in deuren of wanden, maar je hebt nu ook het ventilatierooster in glas, waarbij het rooster in het glaswerk is verwerkt. Zo komt er voldoende frisse lucht het huis binnen.

Bovendien is het een veilige manier om frisse lucht binnen te laten, omdat je zo geen openstaande ramen of deuren hebt. Het voordeel is dat je zo ook geen muggen in huis krijgt. Wil je echter gaan koelen, dan heb je meer nodig dan louter een ventilatierooster en volstaat vaak alleen een airconditioning.