Veel voorkomende garagedeur storingen

Een storing aan een garagedeur is altijd erg vervelend. Het komt altijd op vervelende momenten. Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende storingen aan een garagedeur.

Veel voorkomende garagedeur storingen

De deur maakt voor geluid bij het openen en sluiten

Een krakend of piepend geluid heeft te maken met het drooglopen van de looprollen. Smeer de looprollen om het probleem te verhelpen. Zorg ervoor dat de looprollen alleen gesmeerd worden wanneer de garagedeur niet op de stroomvoorziening is aangesloten en zorg ervoor dat niemand de stroomvoorziening kan inschakelen terwijl de werkzaamheden uitgevoerd worden.

De garagedeur reageert niet op de motor

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

De veren zijn gesprongen
Wanneer een of beide veren zijn gebroken kan je de garagedeur niet meer openen of sluiten. Wij raden je in deze situatie af om de deur te forceren om te voorkomen dat het probleem erger gemaakt wordt. Schakel een monteur in om nieuwe veren te plaatsen en de deur tijdelijk te sluiten.
De garagedeur gaat niet meer open of dicht
Een garagedeur die niet meer open of dicht gaat kan het gevolg zijn van veel verschillende storingen. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan een defecte motor, gebroken veren of kabels of dat de handzender en ontvanger niet meer op elkaar reageren. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen en op te lossen kan je een van onze monteurs inschakelen.
De afstandsbediening werkt niet meer
Wanneer de afstandsbediening van de garagedeur niet meer werkt kan dit het gevolg zijn van een defecte handzender of een defecte ontvanger. Tegenwoordig zijn afstandsbedieningen van garagedeuren niet meer zo duur en is het vaak gunstiger om de afstandsbediening te laten vervangen, dan om deze te laten repareren. Het is erg belangrijk om de juiste afstandsbediening te selecteren, omdat niet alle afstandsbedieningen voor garagedeuren universeel werken.
De kabels zijn gebroken
Kabels van garagedeuren zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de deur te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagedeur intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de deur nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een monteur in om de kabels te vervangen.
Heeft je garagedeur een van bovenstaande storingen? Wacht dan niet en schakel dan direct een monteur in. De monteurs van ROMASS hebben jaren lange ervaring in het maken van garagedeuren. Daarnaast zijn ze in heel Nederland gepositioneerd waardoor er altijd een ervaren monteur in de buurt is.
Via de website www.romass.nl kun je eenvoudig een storing aanmelden. Een van de ervaren monteurs komt dan zo spoedig mogelijk langs om jouw garagedeur te maken.