Tuinieren

Wat te doen wanneer je geen tijd hebt om tijd aan je tuin te besteden?
Wanneer je een huis koopt wil je wellicht ook een mooie (grote) tuin bij je woning. Een tuin kan vele voordelen hebben, maar ook nadelen. Het nadeel is dat je om de zoveel tijd meestal onderhoud moet plegen. Wanneer je daar geen tijd voor hebt, zul je er iemand voor moeten inhuren. Het inhuren van bijvoorbeeld een hovenier kan je aardig wat kosten. Desondanks zijn er genoeg mensen die het leuk vinden om te tuinieren.

Tijd besteden aan je tuin

Aan de hand van de tijd die je kunt besteden aan je tuin kun je het best beslissen welke indeling je gaat maken. Wanneer je niet veel tijd kan of wilt besteden aan je tuin kun je het best voor een indeling kiezen waaraan je niet veel tijd hoeft te besteden. Je kunt dan bijvoorbeeld er voor kiezen om een groot deel van je tuin te betegelen en een klein tuintje aan te leggen. Je hebt dan bijna geen onderhoud aan de tegels en je hoeft slechts een klein stukje tuin te onderhouden.

Voor de tuinscheiding van je tuin en de tuin van je buren, kun je het best kiezen voor een houten schutting. Je hebt aan een schutting van hout bijna geen onderhoud. Wanneer je een natuurlijke look wilt creëren kun je het best kiezen voor een beukenhaag. Het voordeel van een beukenhaag is dat deze ook gedurende de winter mooi groen blijft. Dit in tegenstelling tot soms andere ‘groene’ erfafscheidingen.