Train voor grotere borstspieren

Doe je aan fitness en heb je nog geen trainingsschema? Het wordt dan tijd om een goed trainingsschema te maken. Een trainingsschema kan helpen om sneller resultaat te boeken en zo ook gemotiveerder te zijn. Dankzij een trainingsschema heb je ook een leidraad, zodat je altijd ergens aan vast kan houden. Het trainingsschema bepaalt voor je wat je doet, zodat je (meestal) niet gaat forceren of te weinig gaat doen. Ook zie je zo geleidelijk de progressie die je boekt. Dit kan absoluut motiverend werken. Daarom raden we je aan om een trainingsschema te maken.

Borstspieren trainen

Op het internet kun je veel voorbeelden vinden van trainingsschema’s voor de borstspieren. Je hebt schema’s voor beginners en fitnessers die al een tijdje bezig zijn en grotere borst spieren willen trainen. Op het internet kun je ook kijken naar de oefeningen die er zijn te vinden. Mogelijk dat je niet alle oefeningen voor de borst kunt doen omdat je thuis of in de sportschool beperkt bent door het ontbreken van de juiste apparaten. Dat is niet erg, want zelfs zonder apparaten kun je nog veel oefeningen doen. Kijk welke oefeningen aansluiten bij de spiergroepen die je wilt trainen.

Trainingsschema voor beginners

Als je een beginner bent is het natuurlijk verstandig om niet direct als een gek uit de startblokken te schieten. Je kunt ernstige blessures krijgen door te forceren. Kies ook hier voor de geleidelijke weg. Vaak heb je na de eerste training behoorlijke spierpijn. Neem dan wat rust. Analyseer na een aantal trainingen je trainingsschema. Wellicht dat er verbeteringen nodig zijn.
Mocht je moeite hebben met het maken van een goed trainingsschema, dan kun je altijd een expert contacteren. Diegene kan je precies vertellen welke oefeningen je het best kunt doen, zodat je vooruitgang zult zien. Vooruitgang is belangrijk, want alleen dan zul je gemotiveerd blijven. Tenminste, als spiermassa winnen een doel is.