Toegenomen zelfvertrouwen na een behandeling

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niets van je omgeving moet aantrekken, waar natuurlijk helemaal niets op tegen is. Maar aan de andere kant proberen mensen zo positief mogelijk over te komen zodat andere mensen hem of haar zien zoals hij of zij graag gezien wilt worden. Zo schikken veel mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin is het belangrijk dat je er uit ziet zoals er op dat moment van jou wordt verwacht. Van vrouwen wordt er op dit moment verwacht dat ze er jong en aantrekkelijk uit zien. Het is niet altijd zo geweest dat jonge en aantrekkelijke vrouwen meer kans maakten dan andere vrouwen. Dit is een steeds veranderend beeld en zal dus weer verder veranderen.

Er goed uit zien is dus erg belangrijk omdat je dan meer kans hebt op het krijgen van bepaalde functies. Jonge mooie vrouwen hebben bijvoorbeeld meer kans op nieuwslezeres te worden, maar hebben ook meer kans op bepaalde andere posities. Ook al zeggen mensen dat het uiterlijk er niet veel toe doet, in de praktijk kijken veel mensen wel naar het uiterlijk van mensen waardoor het wel degelijk belangrijk is om er jong uit te zien.

Dit is dan ook de reden waarom veel vrouwen er veel aan doen om er jong en aantrekkelijk uit te zien waardoor sommige vrouwen aan plastische chirurgie doen. Ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en borstvergrotingen zijn de populairste behandelingen in de plastische chirurgie. De ooglidcorrectie prijzen zijn alleen maar afgenomen waardoor het nog populairder wordt. Ook aanbiedingen borstvergroting heeft zijn uitwerking op vrouwen die het anders niet zouden doen. Zo is er de laatste jaren een stijging in het aantal plastisch chirurgische operaties en verdwijnt het taboe.