Tips voor hooggevoelige mensen

Als je een hoog sensitief persoon bent, kunnen de kleinste dingen al snel te veel worden. Een drukke week, een winkelstraat vol mensen of heftige beelden op tv, het allemaal veel emoties en indrukken achterlaten. Dan kan het op bepaalde momenten teveel worden en kunnen ze veel stress en vermoeidheid ondervinden. Daarom geven we in deze blog enkele goede HSP tips die hoog sensitieve personen heel goed kunnen helpen om niet tot dat punt te komen.

  1. Mensen die je steunen

Hooggevoelige mensen voelen hun eigen emoties veel feller, maar ook die van anderen. Als HSP’er kan je daar niets aan doen maar je bent feller blij, toont sneller je verdriet en je woede. Daarom is het heel leuk om mensen rond je te hebben die je begrijpen en je niet zullen beoordelen daarop.

  1. Rustige momenten om te bekomen

Het dagelijkse laat meestal al teveel indrukken en prikkels bij je achter. Een concert, een feestje of een andere drukke omgeving is dan al helemaal de hel. Drukke dagen en volgeprakte schema’s hebben hetzelfde effect. Nadat je zo’n situaties hebt meegemaakt is het dus belangrijk om een rustmoment in te plannen. Zo kan je terug tot jezelf komen en wat bekomen.

  1. Betekenisvolle relaties

Hoog sensitieve mensen hebben nood aan betekenisvolle interactie met mensen, anders worden ze rusteloos en verveeld. Daarom zijn ze vaak selectief over de mensen die ze toelaten in hun leven en zeker in hun gevoelswereld.

  1. Leren omgaan met hoog sensitiviteit

Voor HSP’ers is het belangrijk om te leren hoe ze het best kunnen omgaan met hooggevoeligheid. Zo krijg je meer kennis over je gevoelens en kan je jezelf manieren leren of tricks bedenken die je kan toepassen wanneer het even te veel wordt of net leren wanneer en wat je moet doen om het daartoe niet te laten komen.