Tips voor aanschaffen Kunststof Kozijnen

Doe nooit een aanbetaling op uw kozijnen

De voorbeelden van oplichting met kunststof kozijnen komen gelukkig steeds minder vaak voor, maar nog steeds halen de voorvallen van oplichting met kunststof kozijnen met enige regelmaat het nieuws. In Emmen en omgeving is de meest recente oplichting met kunststof kozijnen geweest. Nog steeds is het onthutsend om te zien hoe goedgelovig vele consumenten nog steeds zijn, en hoe kunststof kozijnen leveranciers het nog steeds voor elkaar krijgen om consumenten aanbetalingen voor de kunststof kozijnen te laten verrichten.

BV failliet, geld weg

Wees op uw hoede, vergelijk goed, lees de kleine lettertjes, check fora zoals TROS Radar en dergelijke en betaalt u absoluut nooit aan ! Er zijn nog steeds bedrijven die met een zogenaamde “plof BV” werken en de boel laten “ploffen” nadat men een groot bedrag aan aanbetalingen binnen geharkt heeft bij verschillende goedgelovige consumenten. Het resultaat is in bijna alle gevallen hetzelfde; er valt niets meer te halen, het geld is weg en /of de daders zijn gevlogen.
U denkt dat justitie dan het een en ander voor u op zal gaan lossen ? Dat is een illusie. In een dergelijk geval zal men een dure advocaat in de arm moeten nemen, en een (vaak zinloze) civiele procedure moeten opstarten.

Hoe de juiste leverancier ontdekken ?

Aan de betalingscondities, eventuele kleine lettertjes en beschikbare referentie adressen kunt u in de meeste gevallen de louche handelaren wel van de betrouwbare kunststof kozijnen leveranciers onderscheiden.
Betaalt u ook niet 10 of 20% aan op het moment dat men begint met de montage zoals vaak nog wel eens verzocht wordt; op dat moment weet u in zijn geheel nog niet wat het eindresultaat is en of de maten en de afwerking e.d van de kunststof kozijnen wel ok is. Daarbij is het ook belangrijk dat kunststof kozijnen prijzen niet te ver uit elkaar liggen. Zit er een te groot verschil in, dan moet dit toch ergens aan liggen.

Verder nog iets van belang ?

Leest u ook de kleine lettertjes goed bij een aantal kunststof kozijnen leveranciers ! Zo zijn er aanbieders die onderaan de offerte vermeld hebben staan dat zij -zonder opgaaf van reden- (!!) het totaal bedrag met 20% mogen verhogen. U bent gewaarschuwd ! Al lijkt die adviseur nog zo aardig, vertrouwen is goed maar controle is beter !!