Stoffering

Wat verstaat men onder projectstoffering?
Onder projectstoffering vallen eigenlijk diverse zaken. De meeste stoffeerders leveren vloeren, maar daarnaast kunnen zijn ook gordijnen en zonwering leveren. Voor het leveren van gordijnen en zonwering kun je ook gespecialiseerde bedrijven vinden, maar de grotere stofferingsbedrijven leveren ook dit soort zaken. Overigens is het leveren van vloeren ook een breed begrip, want je hebt ondervloeren, harde vloeren en zachte vloeren.

Vloeren stofferen

Projectstoffeerders leveren over het algemeen vloeren. We beschrijven in dit artikel ondervloeren, harde vloeren en zachte vloeren. Als het om vloerbekleding gaat kun je diverse vloerbekleding onderscheiden. Al eerst is het belangrijk dat er een goede ondervloer. Er zijn hierbij meerdere mogelijkheden. Zo heb je een vloer van zandcement. Deze ondervloer is op basis van cementgebonden mortel. Daarnaast heb je de anhydriet ondervloer, de betonvloer en de houten ondervloer. Bij anhydriet is de vloer op basis van een gipssoort. Het nadeel hiervan is de droogtijd. Een andere mogelijkheid is de houten vloer.

Wanneer je bij een projectstoffeerder de ondervloer hebt gekozen kun je kijken naar de vervolgstap. Overigens is het in sommige gevallen niet nodig om ondervloer te laten aanleggen, omdat deze in een bestaand huis gewoonlijk al aanwezig is. Bij de vervolgstap kun je kijken naar harde vloeren of een zachte vloeren. Onder harde vloeren vallen de soorten linoleum, rubber, flotex, laminaat en parket. Naast de harde vloeren kun je dus ook voor zachte vloeren kiezen. Dit is in veel gevallen tapijt. Je hebt bij een zachte vloer diverse soorten tapijt. Zo heb je vloktapijt, velourstapijt, naaldvilttapijt en boucle luspooltapijt.