Soorten leningen

Lenen kost geld, er wordt door de overheid altijd veel mee geadverteerd. Maar soms is het noodzakelijk om een lening af te sluiten zowel voor ondernemers als voor particulieren. Er zijn een heleboel verschillende soorten leningen. Welke leningen zijn er nou eigenlijk. De website van het nibud laat uitgebreid zien welke soorten leningen er allemaal zijn. Hier onder hebben wij kort een samenvatting van deze leningen:

 • Doorlopend krediet:
  Dit krediet kan men in een keer opnemen maar ook in stappen, op het moment dat het geld wordt opgenomen betaal je ook maandelijks een bedrag terug. Dus je leent geld dat terug moet + een maandelijks bedrag.
 • Persoonlijke lening:
  Er wordt van te voren een vastgesteld bedrag geleend. Maandelijk betaalt men een bedrag terug + de bijbehorende rente.
 • Roodstand:
  Wat veel mensen niet weten is dat roodstand ook gewoon vorm van een lening is waar rente over betaald moet worden
 • Hypotheek:
  Ook een hypotheek is een vorm van een lening. Wel gaat dit vaak onder andere voorwaarden en is dit een wel overwogen beslissing.
 • Creditcards:
  Dit is ook een lening omdat het je toegang geeft tot een bepaald krediet. Dit kan dan worden terugbetaald in stappen of in een keer. Hoe langer je er over doet hoe mer rente je betaald.

Dan zijn er ook speciale persoonlijke leningen voor ondernemers. Dit biedt vaak een uitkomst omdat ook ondernemers priv├ę wel een krap kunnen zitten.