Sloopauto’s gevaar op de weg

Is een oude auto door een APK keuring gekomen dan kunnen er natuurlijk altijd naderhand toch nog mankementen optreden, sterker, in de meeste gevallen lopen auto’s van 14 jaar en ouder vaak tegen mankementen aan en zullen deze gerepareerd moeten worden. Zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van de auto zelf, dan spreek je over een ‘sloopauto’. De meeste mensen zullen er dan ook voor kiezen de auto naar een sloperij te laten brengen. Maar lang niet altijd.

Gevaarlijke situaties met oude auto’s

Er zijn legio┬ámensen die dan toch nog met de gevaarlijke auto de weg opgaan, omdat zij zich bijvoorbeeld de relatief dure reparatiekosten niet kunnen veroorloven. Je moet er niet aan denken wat er dan zoal kan gebeuren, wanneer de remmen niet meer goed functioneren, het startslot bijna kapot is (waardoor het stuur in het stuurslot kan schieten al rijdend), of een V-snaar aan vervanging toe is (waardoor de motor vast kan lopen)… De term ‘levensgevaarlijk’ is hierbij zeer zeker op zijn plaats. Gebeurt een dergelijk incident op de snelweg bij hoge snelheid, dan is de bestuurder een gevaar voor zichzelf en voor anderen, met soms een fatale afloop. Hier zijn gevallen van bekend helaas; een uitlaat die prompt afbreekt op de snelweg en bij een achterliggende automobilist onder zijn auto schiet, waardoor de auto gaat spinnen en tollen op de snelweg. Gelukkig liep het vermelde incident alleen met een hoop blikschade af, maar de bestuurder is letterlijk door het oog van de naald gekropen, met druk vrachtwagen verkeer achter zich.

Koppig blijven doorrijden? Neem een verstandig besluit

‘Ach, het kan nog wel even’, denkt men. Tot dat het fout afloopt. Wees dus verstandig en kies er tijdig voor de auto of te laten repareren, of deze naar een autosloperij te brengen als de reparatiekosten niet meer opwegen tegen de dagwaarde van de auto. Ook bij een autosloperij ontvangt de klant namelijk geld voor de auto. In feite vindt er een auto verkoop plaats, ongeacht de leeftijd, staat en conditie van de auto. Het mooie is dat menig autosloperij uw sloopauto ook nog eens gratis komt ophalen.

RDW aangesloten autosloperijen

Zorg ervoor dat u altijd zaken doet met een autosloperij die aangesloten is bij de RDW. Uw auto wordt door hen afgemeld bij de RDW en u zult ook een vrijwaringsbewijs ontvangen bij de verkoop