Situaties die u moet vermijden wanneer u op vakantie gaat

Indien u op vakantie gaat, denkt u niet meteen aan de veiligheid van uw huis omdat u vooral bezig bent met andere zaken omtrent de vakantie zoals inpakken, het plezier van de vakantie etc. Toch is het belangrijk dat uw huis veilig is en dat u die veilig achterlaat ivm inbraak. Voor inbrekers maakt het immers niet uit in welke woning ze inbreken, maar welke gelegenheid ze hebben om in te breken.

Situaties vermijden

Het is belangrijk dat u rekening houdt met een aantal situaties en deze vermijdt:

–          Probeer situaties te vermijden waar mensen kunnen zien dat u weg bent. U kunt daarom beter geen briefjes ophangen of touwtjes aan de brievenbus hangen.

–          Het is handig om iemand te regelen die af en toe het zonnescherm laat zaken en planten water geeft. Af en toe de brievenbus legen is ook een goed idee. Hierbij is het wel zaak dat dit wordt neergelegd op een minder zichtbare plek. Op deze manier wordt de indruk gewekt dat u wel thuis bent.

–          Legt u geen sleutels onder de deurmat, bloempot of container. Het is beter om sleutels aan die persoon mee te geven.

–          Laat geen ladders, vuilcontainers en andere dingen buiten staan waar op geklommen zou kunnen worden.

Veel vakantiegangers raken tijdens hun vakantie de sleutels kwijt. Het is daarom misschien ook een goed idee om een sleutel bij te laten maken voordat u op vakantie gaat. Voor meer informatie kunt u ook onze website bekijken.