Schotel internet populair bij veel mensen

Om lekker snel en vlot van je computer gebruik te maken is een snelle internet verbinding tegenwoordig steeds belangrijker. Want de meeste mensen gebruiken hun computer namelijk om online zaken uit te voeren. Natuurlijk spelen de verschillende sociale media daar ook een grote rol in. Als u veel van het internet gebruik maakt, en bijvoorbeeld in het noorden van ons land woont, dan kan mogelijk internet via de schotel een goede oplossing voor u zijn.

Snelheid niet afhankelijk van afstand tot centrale

 

U kunt op die manier namelijk gewoon van breedband internet gebruik maken. Het is namelijk in sommige gebieden niet mogelijk om een ADSL of kabel internet verbinding aan te vragen. Met een satelliet is dat wel mogelijk. U bent immers niet afhankelijk van de lijn naar uw huis. U maakt via de satelliet verbinding met het internet. Er zijn natuurlijk ook nog andere voordelen t.o.v. regulier internet. Zo is bijvoorbeeld de snelheid over het algemeen genomen een stuk sneller. Er is namelijk vrijwel geen snelheidsverlies door de afstand die het signaal moet afleggen. Daar komt nog bij dat er veel minder mensen gebruik van maken, daardoor is de lijn ook minder “druk”.

Een tooway satelliet schotel

Alhoewel het signaal van de satelliet “gratis” is, heeft u voor het internet wel een abonnement nodig. Tevens heeft u een speciale schotel nodig. Een zogenaamde tooway schotel. Deze kan zowel verzenden als ontvangen (iets dat noodzakelijk is om te kunnen internetten). Met een reguliere schotel kunt u niet het internet op. Wanneer u internet via satelliet gaat aanschaffen zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt de apparatuur aanschaffen, maar ook leasen of huren. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. De installatie van de apparatuur is relatief simpel. De handleiding wordt uiteraard meegeleverd en daardoor is het heel eenvoudig om zelf te doen. Mocht u liever hebben dat iemand met verstand van zaken de installatie voor  doet, kan dat natuurlijk ook geregeld worden.