Scheiden of blijven: Overweeg beide opties

Scheiden of blijven? Het is natuurlijk lastig om de beslissing te nemen of je gaat scheiden of samen te blijven met je partner. Je blijft ermee worstelen en je kan natuurlijk wel meningen aan vrienden of familie vragen maar het blijft jou eigen beslissing. Het is dan ook zeer belangrijk om jou gedachten en gevoelens te bespreken met je partner. Met praten schiet je een hoop op, en met deze uitkomst kan je ook altijd nog kiezen of je de hulp in wil schakelen van een psycholoog. Ook is het belangrijk om naar jezelf te kijken want het ligt nooit aan één persoon dat jullie relatie een niet meer zo soepel loopt. 

Scheiden of blijven: Overweeg beide opties

Als jullie toch tot de conclusie komen om het nog te gaan proberen samen, dan zouden jullie hard aan de relatie moeten werken en niet te vergeten ook aan jullie zelf. Als jullie alles uit de kast gehaald hebben maar het werkt echt niet, dan is de enige optie nog om een scheiding aan te vragen. Het is vervelend voor de kinderen want die zullen het nooit helemaal loslaten dat hun ouders uit elkaar zijn. Ook hebben zij niks te zeggen over jullie besluit. Daarom is scheiden waar kinderen bij in het spel zijn vaak nog iets lastiger maar zal je het dus wel allemaal goed moeten regelen.

Het besluit tot scheiden

Toch het besluit genomen om niet meer samen verder te gaan? Dan moeten jullie een scheiding aanvragen. Hiervoor hebben jullie een mediator of advocaat nodig. Als jullie er samen niet uitkomen is het fijn om een mediator te hebben, en daarbij is een mediator ook het minst kostbaar. Een mediator is iemand die ervoor zorgt dat een scheiding zo snel mogelijk en goed verloopt. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat een mediator onpartijdig is en het beste voor jullie beide wil. Voor meer informatie raadpleeg één van de linkjes in de blog.

scheiden of blijven