Scheiden: Jaarlijks vinden er in Nederland er duizenden van plaats. En toch is scheiden niet de meest simpele keuze om te maken. Maar u heeft er toch voor gekozen en bent nu compleet in beslag genomen door deze ontwikkelingen die uw hele leven kunnen veranderen. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren na de eerste scheidingspapieren te hebben ondertekend? Wat moeten u en uw (ex-)partners allemaal nog bespreken en regelen? En in hoeverre gaat deze stap uw leven beïnvloeden? En dat van uw kinderen als die er zijn? Als u zich veel van dit soort vragen afvraagt is het misschien een goed idee om dit artikel even door te nemen!
Scheiden en dan
U kiest voor scheiden en dan? Scheiden leidt vaak tot veel onduidelijkheid en vragen. Daarbij leveren alle verplichtingen en formaliteiten de nodige stress op en is er altijd nog de kans dat u en uw (ex-)partner het niet met elkaar eens zullen zijn. Veel mensen hebben dan ook de neiging om tijdens hun scheiding oude struikelpunten van elkaar omhoog te halen die helemaal niks met de scheiding te maken hebben. Het is dan bijna onvermijdelijk dat u in een ruzie terecht komt. In plaats van uw gevoelens de overhand te laten nemen is het goed om zo zakelijk mogelijk te blijven. Natuurlijk is het heel begrijpelijk dat uw scheiding veel met u doet, maar laat dit niet in de weg staan van het komen tot overeenkomsten. Als dit echt niet lukt kunt u ook proberen iemand in te schakelen als hulp.
Wie kan mij helpen?
Er zijn ontzettend veel instanties met als doel het helpen van mensen in probleemscheidingen. Vaak spreken we dan over een “mediator”. Deze bemiddelt bij conflicten en probeert u beiden te helpen met het vormen van gezamenlijke afspraken. Als u graag hulp zou willen bij het voortzetten van uw scheiding raad ik u dan ook zeker aan om even te kijken of mediation een optie is. Raadpleeg één van de links die hier staan om meer te komen weten over scheiden en de vraag scheiden en dan.