Ruitschade

Wanneer je te maken hebt met ruitschade of wanneer je raam om wat voor reden dan ook vervangen moet worden, kun je kijken naar diverse oplossingen. Er zijn goedkope oplossingen, maar er zijn ook duurdere oplossingen die op langer termijn geld kunnen opleveren. Denk hier dan ook bij na wanneer je een ruit vervangen gaat of laat vervangen.

Ook wanneer je helemaal niet van plan bent om een ruit te vervangen, kun je eens kritisch kijken naar je energieverbruik. Dit is vanzelfsprekend goed voor het milieu, maar het is ook goed voor je eigen portemonnee. Je energierekening kan zo een stuk goedkoper worden. Er zijn diverse tips die je in de praktijk kunt brengen om veel geld te kunnen besparen. Ten eerste zijn tochtstrips aan te bevelen. Het plaatsen van dit soort strips is een kleine investering, maar het levert wel een relatief grote besparing op. Een dergelijk strip kost misschien vijf euro, maar kan je enkele tientallen euro’s per jaar schelen.

Ook duurzaam glas is handig. Zo is er bijvoorbeeld HR++ glas. Dit is isolatieglas en is beter dan standaard dubbel glas en zeker beter dan enkel glas. Veel mensen kiezen als ze een glaszetter contacteren voor ruitschade een ruit dat gekwalificeerd is als HR++ glas. Wanneer je dit soort ramen te duur vindt, kun je ook kijken naar het isoleren van glas met folie. Dit folie kan isolerend werken. Je kunt ook altijd zware gordijnen voor je ramen hangen. Dit isoleert ook altijd goed.