Ruit vervangen

Bij het vervangen van een ruit komt vakkennis kijken. Het ziet er wellicht eenvoudig uit, wanneer je een glaszetter bezig ziet bij bijvoorbeeld het herstellen van glasschade, maar voor een schilder is dat net zo moeilijk als het voor een glaszetter is om een deur strak in de lak te krijgen. Het is dan ook niet voor niets echt vakwerk en het kan levensgevaarlijk zijn wanneer je zelf aan de slag gaat en eigenlijk niet weet wat je doet. Voor hetzelfde geldt laat je het glas vallen, met alle gevolgen van dien.

Fraude met glaszetters

Er worden niet alleen goede dingen gedaan door glaszetters. Er zijn zelfs glaszetters die in opdrachten ruiten laten vernielen. Op deze manier hebben ze zelf mogelijk een klus. Ergens is het natuurlijk slim, maar mensen worden zo benadeeld en dat kan nooit de bedoeling zijn. In Purmerend werden enkele jaren een aantal mensen aangehouden voor het beschadigen van ruiten in diverse winkels. De etalageruiten werden meermaals kapot gemaakt.

Laat uw ruit vervangen door een professional

Glaszetters zijn over het algemeen voor een groot deel afhankelijk van deze onderhoudsklussen. Deze klussen blijven altijd wel komen, omdat er immers altijd wel ergens een ruit stuk gaat. Wanneer je een glaszetter nodig hebt om een ruit te vervangen, kun je er altijd wel een vinden bij je in de buurt. Er zijn in Nederland vele tientallen erkende glaszetters te vinden. Er zijn daarnaast ook veel schildersbedrijven te vinden die ook aan het plaatsen van glas doen. Het kost vaak wel wat geld om een goede vakman in te schakelen, maar dan heb je vaak wel echt vakwerk.