Rotterdams beste bakkie pleur

Het New York van de Lage Landen, de jonge dynamische wereldstad gelegen aan de Maas. Ik heb het natuurlijk over Rotterdam! De stad is in de laatste twee decennia veranderd van een treurige, ongezellige stad naar een bruisend centrum. Op iedere hoek vind je een gezellige lunch room. Je kunt ’s avonds heerlijk dineren in een diversiteit van restaurants, denk aan Vietnamees, Italiaans of Koreaans. Maar Rotterdam volgt daarnaast ook de gewoontes van de Big Apple, namelijk met koffietentjes! En waar drink je het beste bakkie pleur van Rotterdam? Lees snel verder!

 

Heilige Boontjes

Bij Heilige Boontjes vind je niet alleen onvergetelijke koffie, je steunt er ook meteen probleem jongeren mee. Het café helpt deze jongeren tijdens hun re-integratietraject. De jongeren werken vaak een tijd bij Heilige Boontjes, waar ze alle vaardigheden van barista zijn leren en leren omgaan met klanten. Op deze manier krijgen ze hun leven weer op de rit, waarna ze kunnen kiezen om bij Heilige Boontjes te blijven werken, naar school te gaan of een andere baan te zoeken. De jongeren kunnen zeker goed koffie maken, heerlijk verse koffie, een smakelijke  cappuccino en een fantastische latte macchiato. Je vindt Heilige Boontjes op het Eendrachtsplein.

 

Hotel New York

Een van de bekendste restaurants is natuurlijk Hotel New York. Het historische pand werd eind jaren tachtig compleet gerenoveerd en is nu een bruisende plek geworden. Je kunt hier uitgebreid lunchen, borrelen en dineren. Maar even binnenstappen voor een bakkie pleur kan zeker ook. Vooral de cappuccino en de Irish Coffee zijn aan te raden. Wil je iets lekkers voor bij de koffie? Ga dan voor een moorkop of het taartje van de maand. De gebakjes worden dagelijks vers gebakken.

 

Wil je liever thuis genieten van een heerlijk kopje koffie? Op Koffiecupster vind je goedkope Nespresso cups, zo drink je heerlijke koffie voor de laagste prijs. Deze cups zijn het beste alternatief Nespresso cups.