Rijk worden met magneetvissen

Magneetvissen:is vissen met een sterke neodymium magneet naar metalen voorwerpen in het water.

MagneetvissenEr word dus gevist met een sterke neodymium magneet neodymium is het magnetischte martiaal op de aarde vandaar dat de magneet zo sterk is. Het zijn de geen koelkas magneetjes waar mee gevist wordt. De trekkracht van een magneet kan oplopen tot wel 300 kg. Met zo’n sterke magneet zullen je vangsten sterk toenemen in vergelijking van een 50,80,100 kilo trekkracht magneet.

Er is veel bekijks bij magneet vissen

Tijdens het magneetvissen trek je veel bekijks iedere auto die langs komt rijden kijkt met grote ogen. Veel mensen vragen zich af wat je aan het touw hebt zitten. Want aan zo’n dik touw zit toch geen vishaak? Veel mensen tonen interesse en vragen wat je aan het doen bent. Dit is een leuk moment om je bodemvondsten met ze te delen.

Wat levert  magneetvissen op?

Dit kan zeer uiteenlopen, vaak haal je oud ijzer naar boven dit kan veel en dit kan weinig zijn. het ligt aan de plek waar je vist. De vangst zal groter zijn als je in de haven of gracht vist, dan op een rustig water tussen de weilanden.

oud ijzer, munten, geweren,pistolen en kluizen zijn voorwerpen die opgevist worden. het oude ijzer kun je inleveren bij de oud ijzer boer die geeft je daar geld voor terug. Als je een beetje veel ijzer weet op te vissen dan betaald dat de magneet zich vanzelf terug. Ook worden er oude munten, geweren, pistolen, kluizen opgevist. Dit zijn leuke items om boven water te halen, ook hier moet je weer naar de plek kijken. kogels en geweren liggen vaak waar gevochten is. Ga terug de geschiedenis in en zoek op plekken waar zich wat afgespeeld heeft. De kans op een archeologische vondst neemt dan toe. Voor de gestolen voorwerpen als kluizen en andere voorwerpen, zul je moeten gaan zoeken waar dieven zonder opgemerkt te worden hun spullen kunnen dumpen. Er worden regelmatig gestolen spullen opgevist.

‘’Zelf viste ik een gehele gereedschapkist op’’

Het was een lekker weertje buiten en besloot mijn magneet uit te gaan gooien. Ik heb een afgelegen plek opgezocht  in de middel of no were. Ik ben uitgekomen bij de wetering in wapenveld wat op de Veluwe ligt. Na de een aantal keer gooien haalde ik een klein bitje naar boven, en elke keer dat ik op dezelfde plek gooide kwam er weer wat boven. Kleine boortje, schroevendraaiers, en dopsleutels. En toen de grote klapper ik haalde een hele la naar boven dat onderdeel was van een gereedschapset. Hierin bevonden zich een hamer, en een 3 tal tangen die ik op de dag van vandaag nog gebruik. Het kan een gereedschapset zijn die men verloren is tijdens het klussen aan de waterkant maar het zal hoogstwaarschijnlijk gaan om gestolen goederen die te heet werden voor de dieven.

Bekijk voor meer informatie http://www.magnetarvismagneet.nl