Resultaatgericht webdesign

Een ondernemer moet klanten zien te vinden en te houden. Een hulpmiddel hierbij is een goede website. Een attractieve goed bezochte website is als een magneet voor nieuwe klanten.

Dit wil elke ondernemer wel. Een website, die dagelijks nieuwe leads oplevert. Maar dat gebeurt niet zomaar. Daar moet je wel aan werken. De website moet ten eerste een goed beeld geven van de organisatie. Een rommelige website en een strak geleid traditioneel bedrijf passen niet bij elkaar. Bovendien moet de website specifiek ingericht zijn op de doelgroep. Dit zijn immers de klanten, die je hoopt binnen te halen.

Een goede inrichting van je website bereik je met interactie ontwerp. Daarvoor moet eerst een gedegen doelgroep onderzoek worden gehouden. Wie is je doelgroep? Waar houden zij zich op op het internet? Wat zijn hun hobby’s? En hoe bedreven zijn zij op de computer? Op basis van al deze gegevens wordt een persona verzonnen of meerdere. Met deze persona of persona’s in het achterhoofd gaan de designer aan de slag. De website wordt aantrekkelijk gemaakt qua uiterlijk en qua bediening voor de doelgroep. De doelgroep moet de gewenste informatie kunnen vinden binnen enkele muisklikken. Het moet dus ook duidelijk zijn welke informatie de doelgroep zoekt.

Een bedrijf als www.edit4u.nl kan je helpen om dit alles te bereiken. Ook zullen zij helpen om de website op te zetten met de allernieuwste technieken. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek wordt de website minder vatbaar voor hackers. Om de website gebruikersvriendelijk te maken voor degenen, die hem moeten bijhouden, moet er een CMS gebruikt worden. Het toevoegen en veranderen van de content wordt hiermee zeer makkelijk gemaakt. Een kind kan, zo gezegd, de was doen. De website moet ook nog responsive worden gemaakt. Dat wil zeggen dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop hij getoond wordt.