Prijzen McDonalds en Burger King onder de loep

Dat prijzen per aanbieder verschillen weten we allemaal. Hoe groot die verschillen zijn is meestal onbekend. Om deze reden is er een website opgezet die de prijslijsten van een aantal grote fastfoodketens in kaart brengt. Op http://mosthost.nl  wordt er over de site geschreven. Zo kunt u online per filiaal alle prijzen bekijken van McDonalds, Burger King, Domino’s en Kentucky Frit Chicken (KFC). Nu vaagt u uzelf mogelijk af, waarom per filiaal, ze zullen toch wel overal dezelfde prijzen hanteren? Niets is minder waar, het betreft namelijk franchiseorganisaties waarbij de franchisenemer de vrijheid heeft enigszins de prijzen te bepalen zo stelt http://mosthost.nl. Het kan dus zo zijn dat u bij de KFC om de hoek duurder uit bent voor een portie chickenwings dan bij de KFC twee kilometer verder.

 

Grootste verschillen in prijzen tussen Mc Donalds en Burger King

Volgens mosthost.nl liggen de grootste verschillen bij de McDonalds en Burger King.Wanneer we de franchiseorganisaties met elkaar vergelijken zien we dat de grootste prijsverschillen zijn gevonden tussen Mc Donalds en Burger King. Niet gek, want de menu’s kunnen sterk afwijken van elkaar. Wel zien we dat locatie van invloed is op de prijs. Wanneer u in de binnenstad of langs de snelweg een Mc Donalds of Burger King bezoekt bent u waarschijnlijk duurder uit dan wanneer u ergens op een afgelegen locatie uw menu besteld.

Conclusie – Prijzen variëren sterk tussen en binnen franchiseorganisaties. Wees hiervan bewust en voorkom dat u teveel betaald voor uw menu. Enfin, op naar www.mosthost.nl om de prijslijsten te vinden.