Op een leuke manier schoonmaken

Veel mensen hebben er een hekel aan, ze zien het als een klus die te veel tijd inneemt en die niet leuk is om te doen: schoonmaken. Het moet nu eenmaal regelmatig gebeuren als je niet wilt dat je huis binnen de kortste keren verandert in een zwijnenstal. Maar er zijn ook manieren om deze klus wat leuker voor jezelf te maken. ‘Kan dat echt?’ vraag je je af, ja dat kan echt.

 

Muziek

Veel schoonmaak klusjes zijn nu eenmaal een saaie bezigheid. Een beetje muziek kan al heel veel helpen. Zet muziek op waar je vrolijk van wordt en zing mee tijdens bijvoorbeeld het opvouwen van je was of het poetsen van de planken. Zo verveel je je niet en is het zo klaar!

 

Doe het samen

Woon je in een studentenhuis? Doe dan niet de schoonmaak om de beurt in je eentje, maar doe het gezellig met een paar mensen. Dat is veel gezelliger en het werk gaat ook sneller, zo voelt het niet als een enorme klus waar je aan moet beginnen.

 

De juiste spullen

Met alleen een beetje water wordt je huis nog niet echt schoon. Zorg dus dat je de juiste spullen in huis hebt voor de juiste klusjes, dit maakt je werk een stuk makkelijker, wat die zijn er speciaal voor gemaakt. Ga je bijvoorbeeld de voegen schoonmaken in de badkamer? Gebruik speciaal schoonmaakmiddel voor badkamer voegen.

 

Beloon jezelf

Vind je de wc schoonmaken echt een verschrikkelijke klus? Zeg dan tegen jezelf dat je eerst de wc moet schoonmaken, maar dat je daarna van jezelf iets leuks mag doen. Op die manier doe je het ergens voor en heb je iets leuks om naar uit te kijken voor wanneer je klaar bent! Begin ook altijd met het vervelendste klusje, dan valt de rest daarna alleen maar mee.