Op conditie blijven in een zwemspa

Zwemmen is een van de oudste en meest effectieve sporten om uw lichaam in goede conditie te brengen. Het liefst zou iedereen elke week wel een goede duik willen nemen, maar het blijkt vaak lastig om iedere week naar het zwembad te rijden en een zwembad is een dure aankoop. Ook de benodigde ruimte voor een zwembad is niet voor iedereen weggelegd. Een alternatief voor een eigen zwembad is de zwemspa. Met een zwemspa heeft u een combinatie van een Jacuzzi en zwembad in één. Hiernaast heeft u een stuk minder ruimte nodig en is ook de aanschafprijs van een zwemspa een stuk gunstiger. Maar waarom is zwemmen in een swimspa eigenlijk zo goed voor het lichaam?

Dit komt doordat stijve spieren een stuk beter functioneren in warm water dan op het droge. Spieren en gewrichten worden verwarmd en worden hierdoor minder belast, waardoor u beter in staat bent om te bewegen zonder pijn. Hiernaast wordt zwemmen vaak aangeraden door specialisten wanneer mensen gespannen spieren hebben, rugklachten hebben of zich gestrest voelen. Dit komt doordat zwemmen een ontspannen sport is en er geen voortdurende alertheid nodig is zoals bij bijvoorbeeld tennis. Het ontspannen gedeelte is ook de reden dat u zich weer rustig voelt na inspanning.

Een zwemspa heeft dus niet alleen een positieve werking op het lichaam, maar ook op uw geest. Na verloop van tijd zal u merken dat uw lichaam minder tijd nodig heeft om te herstellen en zal u tevens in staat zijn om langere afstanden af te leggen. Uw ademcapaciteit zal verhogen en hiernaast zullen ook uw hart en longen een ware boost krijgen.