Ontwerp jouw content om gemakkelijk herkend te worden

Design beïnvloedt zeker jouw lezer en positioneert jouw geloofwaardigheid vanaf het eerste moment. Bij deze een paar neuromarketing design hacks die je zullen helpen jouw merk op te bouwen en jouw lezerspubliek te laten groeien.

Maak jouw inhoud herkenbaar overal waar het verschijnt

Onderzoek suggereert dat we inderdaad reclame verwerken, zelfs als we er niet bewust bij stilstaan. Marketeers van grote merken weten dat als ze eenmaal een merkmomentum hebben opgebouwd, ze moeten blijven bouwen aan de bekendheid van hun boodschap. Denk aan wanneer je jezelf afvraagt: “Waar heb ik dat eerder gezien?”

Hoe kun je onbewuste branding gebruiken? Ten eerste, kijk naar branding voor je blog. Om indruk te maken, gebruik je overal je merklogo. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je dit kunt doen:

  • Plaats jouw logo in de aangepaste afbeeldingen van jouw blogpost.
  • Gebruik jouw logo in je e-mailhandtekening.
  • Plaats jouw logo in de headerafbeeldingen van je sociale media.
  • Voeg een merkafbeelding toe aan je tweets en andere berichten op sociale media.
  • Gebruik dezelfde profielafbeelding op alle platforms op het internet.

Gebruik kleuren die aansluiten bij de emoties die je wilt dat je lezers voelen wanneer ze met je content interageren

Mensen maken een beslissing binnen 90 seconden na hun eerste interacties met producten. Ongeveer 62-90% van die beoordeling is gebaseerd op kleuren.
Daar komt nog bij dat bepaalde kleuren mensen op verschillende manieren beïnvloeden, afhankelijk van onze ervaringen. Over het algemeen is men het erover eens dat bepaalde kleuren bij de meeste mensen vaste gevoelens oproepen, en wanneer marketeers deze kleuren gebruiken, dan kunnen ze mensen beïnvloeden om de juiste beslissingen te nemen.

Stel actie voor met beelden

Je hebt slechts 50 milliseconden om indruk te maken. De beelden die je maakt, of van andere bronnen online haalt en op jouw site gebruikt, zullen bepalen wie je bent en wat je vertegenwoordigt in de hoofden van jouw bezoekers. In de westerse samenleving bewegen de ogen van jouw lezers van boven naar beneden en van links naar rechts. En de reden hiervoor ligt voor de hand: het is dezelfde manier waarop mensen een boek lezen. Als je afbeeldingen van mensen gebruikt, kan de richting van hun blik de aandacht van jouw lezers daarheen leiden waar die nodig is.