Online je mollenklemmen bestellen

Als u veel last heeft van mollen in de tuin of het weiland, is het gebruik van mollenklemmen een uitstekende oplossing. Mollen kunnen erg vervelend zijn, omdat ze uw perceel flink toe kunnen takelen. Door mollenklemmen te gebruiken kunt u deze dieren makkelijk en snel uitschakelen, zonder dat dit al te veel moeite kost.

Als eerste dient u het perceel waar de mollen zich bevinden goed te onderzoeken, zodat u weet waar de mollen zich vooral bevinden. Alvorens u begint met het plaatsen van de klemmen, kunt u het beste de grond eerst egaliseren. De mollen wroeten de gangen dan na enkele dagen weer open, zodat u erachter kunt komen waar de mollen zich het meest bevinden.

Het voordeel van een mollenklem is, dat als u het slim aanpakt, er meerdere mollen met 1 val gevangen kunnen worden. Dit heeft ermee te maken dat de hoofdgangen gebruikt worden door meerdere mollen. Als er een gebied vrijkomt van een mol die is gevangen door een mollenklem, wordt dit vrijwel direct ingepikt door een andere mol in dit gebied. De mannetjes zullen zich in de paringstijd veel verplaatsen, omdat ze in deze tijd van het jaar niet honkvast zijn. Pas wel op met menselijke activiteiten, want deze kunnen de werking van de mollenklemmen tegen gaan zitten.