Online bereikbaar

Het is voor een ondernemer van onschatbare waarde om goed online bereikbaar te zijn. Hoe doe je dat dan? Alleen een website hebben, is niet genoeg. Je moet er ook voor zorgen dat je website gevonden kan worden.

Een mogelijkheid is er gewoonweg voor te betalen om je advertentie boven de zoekresultaten van Google te krijgen. Dit heet adwords adverteren. Dit is relatief duur. Het is echter niet handig om dit te doen voordat je website überhaupt in de zoekmachine resultatenlijst te voorschijn komt. Het is het beste om eerst ervoor te zorgen dat je website zoekmachine geoptimaliseerd is alvorens gebruik te maken van adwords adverteren.

Om je website te kunnen optimaliseren voor zoekmachines moet je eerst weten hoe zoekmachines werken. Zoekmachines gebruiken software, de zgn. “spiders”, die het internet afstruinen via links om nieuwe en bestaande websites in kaart te brengen. Dus heb links nodig om je website gevonden te laten worden door deze spiders. Je kunt dus je online vindbaarheid vergroten door links op andere websites te hebben, die verwijzen naar jouw website. Je kunt je bij zoveel mogelijk online bedrijvengidsen aanmelden om te beginnen. En je zou ook kunnen bloggen op andere websites, als gast of een leuke video plaatsen op Youtube.

Het is sowieso erg veel werk voordat je website uiteindelijk goed vindbaar is door de zoekmachines. Gelukkig kun je het ook uitbesteden bij online marketing Delft bijvoorbeeld. Als ondernemer heb je het al druk genoeg om de business te laten voortbestaan. En bovendien is  het een heel ander vakgebied als waar je je normaal gesproken in begeeft. Het loont om een specialist in te huren.

Als je dan toch tijd over hebt als ondernemer, kun je nog werken aan je eigen website. Google waardeert het enorm als er regelmatig nieuwe content op staat en als die content ook nog eens wat spannender gemaakt is met plaatsjes, video’s, muziek, webcams etc.