Onderhoud van uw accu

Een auto accu heeft eens in de zoveel tijd een onderhoud nodig. Doordat accu’s tegenwoordig steeds minder water verbruiken is het wel zo dat dat de hoeveelheid onderhoud steeds minder is geworden. Ondanks dat accu’s dus minder water verbruiken kan onderhoud de levensduur van uw accu toch sterk verlengen. Dit kun je doen door de volgende 3 stappen te controleren:

  1. Controleer de hoeveelheid elektrolyt in de accu. Staat deze onder de minimale, op de bak aangegeven, streep, of staat deze onder de in het vul-gat aanwezige indicator? Vul uw accu dan bij met gedestilleerd water.
  2. Controleer het soortelijk gewicht van het elektrolyt met een zuurweger. Is het soortelijk gewicht lager dan 1,22? Dan moet u de accu laden tot deze op 1,28 staat. Vuil, vet en vocht op de deksel kunnen een geleidend pad maken tussen de polen, waardoor de stroom kan lekken en corrosie op de polen (bloemkolen) komt. Dit kan dan vervolgens weer zorgen voor een slecht contact. Verwijder de zogenaamde bloemkolen van de polen en reinig de klemmen aan de binnenzijde van uw accu.
  3. De deksel van uw accu moet ook gereinigd worden. Dit doet u met een lauwe zeepoplossing en maak vervolgens de deksel goed droog. Vet de polen in met zuurvrije vaseline.

Dit waren de 3 stappen om uw accu goed te blijven onderhouden! Succes en onderhoud uw accu auto goed, want dit kan er voor een langere levensduur van uw accu zorgen.