Nieuwe trend in white wash techniek

Een nieuwe techniek om nieuw hout in een oud jasje te steken. Dit klinkt misschien vaag, maar deze nieuwe techniek heet ook wel vergrijzen waarbij nu nieuw hout een oude en doorleefde uitstraling gegeven wordt. Grey wash komt vrijwel overheen met het white wash verven van meubels. Echter is er een verschil. Terwijl bij white wash de kleur al vaststaat kan dat bij vergrijzen nogal eens verschillen. Echt hout kan immers ook verschillende kleuren en tinten hebben. Daarnaast bepaalt de basiskleur van het hout ook het eindresultaat. Immers krijgt een donkere, roodachtige houtsoort een heel ander effect van een lichtgekleurde houtsoort.

Er zijn ook houtsoorten die vervelende eigenschappen hebben. Eikenhout bevat bijvoorbeeld looizuur die onder invloed van watergedragen producten kunnen oplossen en gelige vlekken kunnen veroorzaken. Het is daarom een prima oplossing om voordat je een heel meubelstuk gaat verven met zowel white wash als greywash eerst een proefstuk te verven. Op deze manier weet je hoe de verf uit zal vallen en of het naar je wens is.

Wil je ook graag de identieke oude stijl aan je meubels geven? White wash meubelen of grey wash meubelen zijn een leuke uitdaging om mee te werken. Zo brengt u in een uiterste moderne kamer toch een beetje de oude identieke sfeer in huis.