Mijn roetfilter is verwijderd

Vele mensen weten niet wat voor impact een roetfilter op zijn of haar auto kan hebben. Een roetfilter zou in principe gewoon uit elke auto verwijderd moeten worden. Een roetfilter verwijderen is geen makkelijke taak, maar het is wel uiterst effectief. Door het verwijderen van de roetfilter voorkomt u het risico dat uw motor door de roetfilter kapot gaat, en bovendien verbruikt u minder brandstof door alleen al het verwijderen van uw roetfilter. Dit zijn op den duur allemaal besparingen op uw portemonnee.

Wat is een roetfilter?

Niet iedereen weet natuurlijk wat een roetfilter is. Een roetfilter is het gedeelte van de uitlaat van uw auto, dat de uitstoot van roetdeeltjes tegen moet gaan. Een roetfilter is ontwikkeld om schade aan het milieu te verminderen. Een roetfilter zorgt er dan ook voor dat de schade aan het milieu minder is, maar een roetfilter zorgt daartegenover ook ervoor dat uw auto een grote kans heeft op ernstige schade. Een roetfilter kan namelijk ernstige schade veroorzaken aan de motor van uw voertuig/auto.

Een DPF filter verwijderen is een moeilijke ingreep, en moet je alleen door experts laten doen. Mijn roetfilter heb ik al uit mijn uitlaat laten verwijderen, iets wat u ook zeer spoedig zou moeten laten doen.