Mijn payroll ervaring

Sinds kort ben ik bij een bedrijf aan het werk die werken met een payroller. Eerst moest ik er even aan wennen omdat het toch raar is dat je je gegevens niet bij je baas inlevert maar bij een ander bedrijf. Maar nu zie ik er toch de voordelen van in. Nadat ik heb gewerkt levert of zet mijn baas keurig mijn uren in het urenadministratie systeem. Thuis kan ik inloggen en ik zie staan hoeveel uren in heb gewerkt en wanneer deze worden uitbetaald. Vaak worden deze uren al dezelfde week uitbetaald door de payroller. Je hoeft eigenlijk nooit op je geld te wachten.

Maar de payrollers bieden ook een aantal extra’s. Zo kan ik erg goedkoop mijn zorgverzekering afsluiten. Ook kan ik mijn 13e maand en mijn vakantiegeld laten uitbetalen wanneer ik zelf wil.  Zo spaar ik eigenlijk bij mijn werkgever voor leuke dingen. Als het genoeg is dan laat ik het uitbetalen.

De voordelen voor mijzelf nog even opgesomd:

  • De uitbetalingen gaan snel vaak binnen een week
  • Het werken met een online uren systeem is erg overzichtelijk en betrouwbaar
  • Ik kan profiteren van kortingen samen met alle andere medewerkers
  • Ik kan zelf besluiten wanneer ik mijn eindejaarsuitkering of vakantiegeld laat uitbetalen.

Er veranderd eigenlijk weinig maar toch pluk je de voordelen ervan!