Megève: een wintersportoord met geschiedenis

Vroeger bestond de kern van Megève uit een Middeleeuws dorp, daterend uit de 14e eeuw. Nu bevolken rustieke chalets Megève, maar nog steeds met de St Jean Baptiste kerk als middelpunt van het wintersportdorp. Deze kerk werd al in 1085 gesticht door de Benedictijnen en werd vervolgens in drie perioden afgebouwd, waardoor deze uit drie delen bestaat.

Daarmee is Megève een dorp met geschiedenis. En een geschiedenis die nauw is verbonden aan de wintersport. Zo werd hier in 1914 al voor het eerst een skiwedstrijd georganiseerd en werd Emile Allais hier geboren. Deze grote Franse alpineskiër zou in 1936 de winnaar worden van de eerste Olympische medaille voor alpineskiën. Daarnaast richtte hij ook nog de École Française de Ski op.

De eerste skilift werd hier al in 1933 gebouwd en zou het begin worden van een uitgebreid skigebied dat tegenwoordig bestaat uit 445 kilometer aan pistes van het domein Evasion Mont Blanc. Inmiddels verzorgen 107 skiliften het vervoer naar de 219 pistes die dit gebied rijk is. Daarmee is het tegenwoordig bijna onmogelijk om vanuit uw chalet Megève niet per ski te verkennen.

Maar Megève zou niet de faam als oorsprong van de wintersport hebben gekregen zonder de familie Rothschild. Barones Maurice de Rothschild, bekend onder de naam Barones Noémie ontdekt in de jaren ’20 de potentie van Megève als toeristenoord. Tijdens een bezoek aan het dorp ontdekte zij het uitzicht vanaf het plateau van Mont d’Arbois en stichtte hier het beroemde hotel Domaine du Mont d’ Arbois, vandaag de dag nog steeds een mythische bestemming.

Vanuit uw eigen chalet Megève verkennen

Maar voor de echte exclusieve beleving moet uw vanuit uw eigen chalet Megève gaan verkennen. Want dit wintersportoord beschikt over gecaterde chalets waar u zich daadwerkelijk als God in Frankrijk voelt, terwijl uw butler u uw favoriete drankje inschenkt, het kamermeisje uw pantoffels haalt en de kok een heerlijk gastronomisch gerecht bereidt.