Meer buiten zijn is gezond

Het is belangrijk voor jonge kinderen dat ze genoeg buiten komen. Jonge kinderen zijn een risicogroep voor een tekort aan vitamine d. Vitamine d kun je binnen krijgen door het eten van vette vis, maar de meeste mensen eten niet genoeg vette vis. Daarom moet je buiten komen om genoeg vitamine d binnen te krijgen, want als er zonlicht op je huid komt kan je huid vitamine d aanmaken. Daarom is het belangrijk voor kinderen om genoeg buiten te komen, want als je niet buiten komt maak je ook geen vitamine d aan en wordt de kans op een tekort heel erg groot.

Jonge kinderen moeten daarom genoeg buiten komen om zo aan hun vitamine d te komen. Jonge kinderen kunnen die verantwoordelijkheid alleen niet nemen. Het is daarom aan de ouders van de jong kinderen om de kinderen naar buiten te krijgen. Ouders kunnen dat doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen. Door leuke speeltoestellen buiten te zetten zullen kinderen sneller naar buiten gaan en zullen ze meer vitamines binnen krijgen.

Zo kun je als ouders bijvoorbeeld houten speeltoestellen buiten overwegen. Houten buitenspeelgoed is het meest kindvriendelijke omdat kinderen zich makkelijker kunnen bezeren aan speeltoestellen van ijzer en speeltoestellen van kunststof zijn dikwijls te slap om goed op te kunnen spelen. Door zo speeltoestellen buiten te zetten zullen kinderen het buiten leuker vinden en zullen ze ook eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan.

Zo kun je als ouders bijvoorbeeld een zandbak hout of een schommel hout kopen. Met zulk speelgoed kunnen kinderen uren buiten spelen en zullen ze zich niet zo snel vervelen. Als gevolg zal het kind zich veel beter ontwikkelen en zal het kind gezonder opgroeien dan wanneer het de hele dag binnen bleef en de gezondheid van een kind is natuurlijk erg belangrijk.