Luxere uitstraling

Wat is er nog luxer dan een rieten dak? Je zou het niet denken maar een rieten dak geeft gelijk een nieuwe uitstraling aan je woning. Wanneer je aan een rieten dak denkt, zie je snel een boerderij voor je. Koeien in de wei en de boer(innen) die hard aan het werk zijn. Dit beeld geeft niet zo snel het gevoel van exclusiviteit. Toch zorgt een rieten dak ervoor dat je elke dag met meer verbazing naar je woning zal kijken. Een goed rieten dak kan daarnaast vijfentwintig tot vijfendertig jaar mee wanneer je dit goed onderhoud. Riet blijft een natuurlijk product dus het is begrijpelijk dat je aan brandgevaar denkt. De daken worden tegenwoordig met een gesloten onderconstructie aangelegd. Op deze manier kan de brand zich minder makkelijk omheen grijpen. Ook wordt er bij een aantal rieten daken, bliksemafleiders geplaatst voor extra bescherming. Nergens om je zorgen over te maken dus. Neem contact op met een rietdekker. Rietdekkers zijn professioneel en hebben al jarenlang ervaring. De kans dat de constructie verkeerd wordt gelegd is zeer klein.

Een rieten dak is daarnaast ook geschikt als dakbedekking. Met een dakbedekking ben je meer beschermd tegen een waterlek. Ook houdt dakbedekking de woning warm in de koude winter dagen. Elke rieten dak heeft een andere prijs dat voor hun door de maatwerk ten toepassing komt. Verder wordt het ook bepaald door de complexiteit van het dak en de rietkeuze. Je kan contact met een rietdekkersbedrijf nemen om meer over de kosten te vragen.

Er wordt voornamelijk van echt, puur Nederlands riet gebruik gemaakt. Dit weegt rond de 130 kilogram per kubieke meter. Het is dus veel lichter dan normale dakpannen en dus minder belasting voor de dakconstructie. Je kan ook kunstofiet gebruiken, deze verweert minder en gaat dus langer mee. Ook mos- en alggroei komt hierdoor minder voor.