Leger des Heils geeft nette kleding voor sollicitanten

Als je gaat solliciteren is het belangrijk om er goed uit te zien. Nette kleding pas bij een goede presentatie. Als je je goed presenteert krijg je sneller een baan en kan je aan de slag.

Maar wat nu als je al een tijdje zonder werk zit en je hebt helemaal niets meer. Ook geen geld voor fatsoenlijke kleding. Je komt dan een beetje in een vicieuze cirkel. Je hebt geen geld voor fatsoenlijke kleding, je ziet er niet goed uit op een sollicitatiegesprek, je krijgt de baan niet, je hebt nog minder geld voor goede kleding enzovoort.

Om deze vicieuze cirkel van de kleding te doorbreken is het Leger des Heils een actie gestart. Het gaat speciale kleding voor sollicitatiegesprekken verstrekken. Mensen krijgen op vertoon van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek een nieuwe set kleding voor het bewuste sollicitatiegesprek.

De insteek van het project is, is dat er maar een keer een kans is om een eerste indruk te maken. Met onverzorgde kleding maak je nu eenmaal geen verzorgde indruk, dus wordt dit probleem nu aangepakt. Met name jongeren die al een tijdje een uitkering hebben zouden moeite hebben om nette, representatieve kleding te kopen. Het project richt zich er dan ook vooral op om jongeren in nette kleding te steken en op deze manier toch aan een baan te helpen. Want met die baan komen ze van hun uitkering af en kunnen ze zelf (nette) kleding kopen.