Kunstgras onderhouden

Denkt u erover na om uw tuin opnieuw te laten doen en te kiezen voor kunstgras? U heeft vast geen tijd om uw tuin altijd op orde te maken, vooral wanneer u een grote tuin heeft. Het maaien van het gazon kan nogal veel tijd en onderhoud vergen. Daarnaast bent u meestal nog niet klaar na het maaien, maar heeft het gras ook extra water nodig in droge periodes. Kunstgras is gemakkelijk te leggen door een ervaren hovenier en ligt er dan altijd net iets strakker in dan wanneer u dit zelf probeert. Want er is niets ergers dan dat u gekozen heeft voor een stukje duur kunstgras en dat het vervolgens helemaal niet mooi in uw tuin ligt. Daarnaast kan een hovenier, naast dat deze een passie heeft voor echte bloemen en planten, u adviseren over hoe u uw kunstgras moet onderhouden.

Kunstgras onderhouden

Dit kost veel minder tijd dan wanneer u gras in uw tuin laat liggen. Dit moet u soms bij veel regen en zonneschijn wekelijks maaien. Wilt u dat niet meer en denkt u toch dat een natuurlijke soort kunstgras net zo mooi is als echt gras, dan raden wij het aan om een professionele hovenier in te schakelen om uw kunstgras te laten leggen. Het onderhoud wordt netjes door de dienstdoende hovenier uitgelegd. Kunstgras leeft natuurlijk niet, maar moet wel regelmatig worden ontdaan van gevallen bladeren en zand om de boel schoon te houden.

Meer informatie over kunstgras nodig?

Bekijk de website van onze partner voor meer informatie over kunstgras en kunstgras aanleggen. Zij staan klaar voor al uw vragen en hebben verschillende soorten die kunnen bijdragen aan minder onderhoud in uw tuin.