Krijg meer zicht met een achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is voor meerdere dingen handig. Natuurlijk bij het achteruit rijden. Dat is nogal vanzelfsprekend. Maar ze zijn ook inzetbaar bij manoeuvres als inparkeren, of inhalen en invoegen op de snelweg. Een camera zorgt tijdens het rijden voor een meer veilige en meer comfortabele rit. Meer veiligheid voor u en andere weggebruikers en uiteindelijk ook minder schade. Er zijn veel verschillende camera’s verkrijgbaar. Dus afhankelijk van uw eigen situatie is altijd een goede oplossing te vinden.

De camera’s zelf zijn erg robuust uitgevoerd. Ze zijn gemaakt volgens de hoogte standaard die gehanteerd wordt in de industrie. Het is een feit dat de camera’s tegen een stootje kunnen. Er is veel om uit te kiezen. Er zijn camera’s met een brede variëteit aan kijkhoeken. Dit zijn vanaf 69 graden tot aan 150 en zelf 180 graden. Verder zijn alle camera’s uitgerust met een Sharp of een Sony CCD lens. Een lens van Sony kost meer, maar deze hebben een beduidend beter beeld. Dit is vooral handig voor een achteruitrijcamera vrachtwagen. Wanneer u een CMOS lens wilt, is dat op aanvraag mogelijk. Standaard werken de camera’s’ op het Europese PAL formaat. Hierbij geldt ook dat u op aanvraag een NTSC systeem kunt krijgen. Flexibiliteit staat centraal bij VanZwitserland.nl en dat is te merken aan de mogelijkheden binnen het aanbod.

Wanneer u interesse heeft in een complete set voor de achteruitrijcamera bestelbus. D.w.z. een camera met een bijbehorende monitor, dan heeft VanZwitserland.nl een oplossing voor u. De sets komen inclusief bekabeling, zodat u geen andere producten meer hoeft aan te schaffen. De camera verzorgt de invoer die via de kabel naar de monitor gaat. Daar tussenin hoeven geen andere apparaten te worden geïnstalleerd.

De kabel voor de voeding splitst in tweeën. Een van deze draden zijn de trigger draden. Deze kunt u koppelen aan de achteruit versnelling van het voertuig, zodat de camera automatisch inschakelt wanner u achteruit wilt rijden.