Je sloopauto kwijtraken via internet

Tegenwoordig kun je alles via het internet verkopen. Je kunt dus ook gewoon je sloopauto aanbieden op het internet. Zo hoef je dus niet per se de sloopauto naar de sloop te brengen of laten brengen. Je kunt natuurlijk ook de sloopauto brengen naar een autosloop bedrijf dat gespecialiseerd is in autodemontage, maar dan ben je wel extra kosten kwijt (qua vervoer).

Er zijn een aantal voordelen om je sloopauto online te verkopen. Een groot voordeel is dat je meestal een hoger bedrag ontvangt voor je sloopauto. Dit is zeker al een belangrijke overweging voor veel mensen. Dit komt omdat de bedrijven die sloopauto’s via het internet kopen bekend zijn in het wereldje en veel bedrijven kennen. Zo weten deze bedrijven op een goede manier de onderdelen te verkopen. Als je de sloopauto aanbiedt op het internet kun je gewoon bedrijven op de door jouw aangeboden auto laten bieden. Zo kun je het bedrijf kiezen die het meeste geld biedt voor de sloopauto die jij in de aanbieding hebt. Vaak heb je binnen korte tijd al een paar sloopbedrijven die op jouw auto bieden. Reageren is natuurlijk niet verplicht, maar je kunt wel in zee gaan met het bedrijf dat het meest biedt.

Heb je voorwaarden op het internet?
Je kunt elke auto gewoon aanbieden op het internet. Er zijn geen restricties. Als het (natuurlijk) geen gesloten auto is kun je alles overal aanbieden. Ook het verkopen van de auto ligt helemaal in jouw handen. Zorg er wel voor dat je de sloopauto verkoopt aan een bedrijf dat RDW erkend / gecertificeerd is. Zo weet je dat je te maken hebt met een professioneel opererend bedrijf.